This is a creamy,nutty spinach curry.Tastes great with rice.
Ingredients (தேவையான பொருட்கலள்):
- Spinach 1bunch / பசலை கீரை 1 கட்டு
- Onion 1 / வெங்காயம் 1
- Garlic 4 cloves / பூண்டு 4 பல்
- Dry Red Chilli 5 /கான்ச மிளகாய் 5
- Sunflower seeds / சூர்ய்காந்தி பூ விதை 1 1/2 tbs
- Heavy cream / பாலாடை 1/2 cup
- Whole Milk / பால் 1/3 cup
- Oil / எண்ணெய் 1 tbs
- Cumin / சீரகம் 1 tsp
- Salt / உப்பு
- Cooked Red Gram/ துவரம் பருப்பு 1 cup
- Mustard / கடுகு 1tsp
- Cumin seeds /சீரகம்1 tsp
- Asafoetida / பெருங்காயம் 1/2 tsp
- Curry Leaves / கருவேப்பிலள்ளை 5 nos
- Clean and roughly cut the spinach and finely chop the onion.
- Heat the kadai and add 1/2 tbs of oil . Once the oil is hot add the cumin seeds.
- When the cumin seeds splitters add the garlic and chopped onion, salt and fry till the raw smell goes.
- Add the red chillies and the chopped spinach and fry for 2 mins on medium flame.
- And now add the cooked red gram and the sunflower seedsand let it cook for another 2 mins and remove it from the flame.
- Let it cool and then blend it into fine paste.
- Heat the pan and add the another 1/2 tbs of oil and add all the seasoning ingredients and add the milks and let it to boil.
- When the milk bubbles up add the ground spinach and mix them well.
- Let it cook for another 5 mins on medium flame.
Note: Instead of sunflower seeds you can use pumpkin seeds or peanuts or cashew.
No comments:
Post a Comment