Jan 27, 2007
Field Bean Chicken Curry / மொச்சை கோழி பிரட்டல்
Ingredients / தேவையான பொருட்கள் ;
- Chicken / கோழி 1/2 kg
- Field Bean cooked / மொச்சை 1cup
- Onion / வெங்காயம் 2
- Tomato medium / தக்கால்ளீ 2
- Green chilies / பச்சை மிளகாய் 4
- Ginger & Garlic paste / இஞ்சி பூண்டு விழுது 1 1/2 tbs
- Oil / எண்ணெய் 2 tbs
- Salt as required / உப்பு
- Turmeric powder / மஞ்சள் தூள் 1 tsp
- Red chilli powder / மிளகாய் தூள் 1tbs
- Coriander powder / தனியா தூள் 1/2 tbs
- Coriander leaves chopped / கொத்தமல்லி இலை 1/4 cup
To Grind / அறைக்க வேண்டிய பொருட்கள் ;
- Coconut Shredded / தேங்காய் 1/2 cup
- Cumin see / சீரகம் 2 tsp
- Fennel seeds / சோம்பு 2 tsp
- Peanut / வேர்கடலை 1/4 cup
- Poppy seeds / கச கசா 3tbs
- Cloves / லவங்கம் 4
- Cardamom / ஏலக்காய் 3
- Peppercorn / மிளகாய் 2tsp
- Mustard seeds / கடுகு 1/2 tsp
- Cumin Seeds / சீரகம் 1tsp
- fennel Seeds / சோம்பு 1/2 tsp
- Curry leaves / கருவேப்பிள்ளை 10
- Clean and cut the chicken into medium sized pieces
- Pressure cook the chicken with half the quantity of Salt, Turmeric & Red chilli powder with one cup of water until its 3/4 th cooked.
- Heat a pan with oil and add the seasoning and let it splutter.
- Finelyஅ chop the onion and tomato. slit the green chillies,
- Once the seasonings have spluttered add the finely chopped onion. Fry on a medium flame until the onion becomes translucent.
- Add the ginger garlic paste and fry until the raw smell leaves.
- Now add the slit green chillies and chopped tomato. Even the tomato has to cooked on a medium flame preferably covered. So it gets cooked and becomes soft and comes together to a gravy consistency.
- Add the salt, turmeric and red chilli powder and fry for the raw smell to go.
- Its time to add the ground paste and fry without adding water. Because the Spices was not roasted before grinding.
- Fry for few minutes until the oil is seen on the sides.
- Add the cooked chicken along with the broth and the cooked field bean. Stir well and cook covered until the chicken is completely cooked in other words soft and tender.
- This Curry has to be thick, so do not add more water. Cook until the oil collect on top of the gravy.
- Garnish with chopped coriander leaf or with fried cashews or onions & curry leaves.
- Mouth watering chicken field bean curry is ready to be enjoyed with rice, chapathi, paratha.
Vegetable Curries - சைவ கொழம்புகள்
- Fried Brinjal Curry - பொரித்த கத்திரிக்காய் கொழம்பு
- Palak(Spinach) Masiyal- பசலக்கீரை மசியல்
- Bread Kofta Gravy - பிரெட் கோஃப்தா கிரேவி
- Vadai Curry - வடைகரி
- Moorkuzhambu - மோர் குழம்பு
- Chole - வெள்ளை கொண்டை கடலை கிரேவி
- Gram Ball (Parupurundai) Kuzhambu - பருப்பு உருண்டை குழம்பு
- Kootu - கூட்டு
- Black Chick Peas Gravy - கருப்பு கொண்டக்கடலை க்ரேவி
- Potato capsicum gravy - உருழைகிழங்கு கொடைமிளகாய் க்ரேவி
- Kongu Chenna Masala - கொங்குனாட்டு ஷென்னா மசாலா
- Garlic Curry -பூண்டு குழம்பு
- Vegetables coconut Kurma - தேங்காபால் குருமா
Fried Brinjal Curry - பொரித்த கத்திரிக்காய் கொழம்பு
Ingredients:
- Brinjal 4
- Onion 2
- Tomato 2
- Coconut 1/2 cup
- Anise 1/2 tsp
- Mustard 1/4 tsp
- Jeera 1/4 tsp
- Salt
- Turmeric 1/2 tsp
- Red Chilli powder 1 1/2 tsp
- Corriander powder 1/2 tsp
- Oil 2 tbl
Method:
- Split brinjal by making 4 cuts.
- Grind coconut and Anise to fine thick paste.
- Heat fry pan with 1 tbl of oil.
- Mix brinjal with salt, 1/4 tsp of turmeric and 1/2 tsp of red chilli powder.
- Stir fry brinjal in oil till its well cooked.
- Remove brinjal from flame.
- Add 1tbl of oil and season with mustard and jeera.
- Add onion and fry till golden brown.
- Add turmeric, salt, corriander powder, red chilli powder and tomato.
- Fry till it becomes thick gravy.
- Add coconut paste and one cup of water.
- Boil it for 7 minutes.
- Add fried brinjal.
- Boil in medium flame until oil get collected on top.
Subscribe to:
Posts (Atom)