Jan 27, 2007

Chinese food - சீன உணவுகள்

Non-Veg Fries - அசைவ வருவல்கள்

Non-Veg Fries
  1. Chicken 65 - சிக்கன் 65
  2. Chilli Egg fry - சில்லி முட்டை வருவல்
  3. Chettinadu Chicken Fry - செட்டினாடு சிக்கன் வருவல்
  4. Quick Chilli Chicken Fry - எளிய மிளகாய் கோழி வருவல்
  5. Malai Chicken Kabab -மலாய் கோழி கபாப்
  6. Sweet & Spicy Chicken
  7. Simple Spinach Chicken Fry-எளிமையன பசலை கீரை கோழி வருவல்
     



Field Bean Chicken Curry / மொச்சை கோழி பிரட்டல்





Ingredients / தேவையான பொருட்கள் ;

  1. Chicken  /  கோழி    1/2 kg
  2. Field Bean cooked  / மொச்சை   1cup
  3. Onion  / வெங்காயம்  2
  4. Tomato medium  / தக்கால்ளீ    2
  5. Green chilies / பச்சை மிளகாய் 4
  6. Ginger & Garlic paste  / இஞ்சி பூண்டு விழுது   1 1/2  tbs
  7. Oil / எண்ணெய்  2  tbs
  8. Salt as required / உப்பு
  9. Turmeric powder  / மஞ்சள் தூள்  1 tsp
  10. Red chilli powder  / மிளகாய் தூள்   1tbs 
  11. Coriander powder  / தனியா தூள்  1/2 tbs
  12. Coriander leaves chopped / கொத்தமல்லி இலை 1/4 cup

To Grind /  அறைக்க வேண்டிய பொருட்கள் ;

  1. Coconut Shredded  / தேங்காய்  1/2 cup
  2. Cumin see / சீரகம் 2 tsp
  3. Fennel seeds  /  சோம்பு  2 tsp
  4. Peanut /  வேர்கடலை 1/4 cup
  5. Poppy seeds  / கச கசா 3tbs
  6. Cloves / லவங்கம் 4
  7. Cardamom / ஏலக்காய் 3
  8. Peppercorn   / மிளகாய் 2tsp
Seasonings /  தாலிக்க வேண்டிய பொருட்கள் ;
  1. Mustard seeds /  கடுகு  1/2 tsp
  2. Cumin Seeds  / சீரகம்  1tsp
  3. fennel  Seeds   /  சோம்பு  1/2 tsp
  4. Curry leaves  / கருவேப்பிள்ளை  10
Method /  செய்முறை;
  1.  Clean and cut the chicken into medium sized pieces
  2.  Pressure cook the chicken with  half the quantity of Salt, Turmeric & Red chilli powder with one cup of water until its 3/4 th cooked.
  3. Heat a pan with oil and add the seasoning and let it splutter.
  4. Finelyஅ chop the onion and tomato. slit the green chillies,
  5. Once the seasonings have spluttered add the finely chopped onion. Fry on a medium flame until the onion becomes translucent.
  6. Add the ginger garlic paste and fry until the  raw smell leaves.
  7. Now add the slit green chillies and chopped tomato. Even the tomato has to cooked on a medium flame preferably covered. So it gets cooked and becomes soft and comes together to a gravy consistency.
  8. Add the salt, turmeric and red chilli powder and fry for the raw smell to go.
  9. Its time to add the ground paste and fry without adding water. Because the Spices was not roasted before grinding.
  10. Fry for few minutes until the oil is seen on the sides.
  11. Add the cooked chicken  along with the broth and the cooked field bean. Stir well and cook covered until the chicken is completely cooked in other words soft and tender.
  12. This  Curry has to be thick, so do not add more water. Cook until the oil collect on top of the gravy.
  13. Garnish with chopped coriander leaf or with  fried cashews or onions & curry leaves.
  14. Mouth watering chicken field bean curry is ready to be enjoyed with rice, chapathi, paratha.

Chutney - சட்னிகள்

  1. Coriander Chutney - கொத்தமல்லி சட்னி
  2. Ridge Gourd skin chutney - பீர்கங்காய் தோல் தொவயல்

Vegetable Fries - சைவ பொரியல்கள்

  1. Cauliflower Fry - காலிஃபிலவர் வருவல்
  2. Ladies Finger Fry - வெண்டக்காய் பொரியல்
  3. Beetroot Poriyal - பீட்ரூட் பொரியல்
  4. Beans Fry - பீன்ஸ் பொரியல்
  5. Carrot Fry - கேரட் பொரியல்
  6. Elephant Yam Fry - சேன்க்கிழங்கு வருவல்
  7. Yam Fry - சேப்பங்கிழங்கு வருவல்
  8. Elephant Yam Fry - சேனைக்கிழங்கு வருவல்

Vadas - வடைகள்

  1. Methu/Ulunthu Vadai - மெது வடை
  2. Roasted Gram( Pottukadalai) Vada- பொட்டுகடலை வடை
  3. Vegetable Bonda - வெஜிடபிள் போண்டா
  4. Idly bonda - இட்லி மாவு போண்டா
  5. Black Gram Bonda - மெது போண்டா
  6. Mysore Bonda - மைசூர் போண்டா
  7. Onion Rings - வெங்காய சுருள் பஜ்ஜி
  8. Tapioca Vada - ஜவ்வரிசி வடை
  9. Bread Bonda - பிரெட் போண்டா

Sweets - இனிப்பு வகைகள்

  1. Sweet Pongal - சர்கரை பொங்கல்
  2. Puran Poli - போலி

Vegetable Curries - சைவ கொழம்புகள்

  1. Fried Brinjal Curry - பொரித்த கத்திரிக்காய் கொழம்பு
  2. Palak(Spinach) Masiyal- பசலக்கீரை மசியல்
  3. Bread Kofta Gravy - பிரெட் கோஃப்தா கிரேவி
  4. Vadai Curry - வடைகரி
  5. Moorkuzhambu - மோர் குழம்பு
  6. Chole - வெள்ளை கொண்டை கடலை கிரேவி
  7. Gram Ball (Parupurundai) Kuzhambu - பருப்பு உருண்டை குழம்பு
  8. Kootu - கூட்டு
  9. Black Chick Peas Gravy - கருப்பு கொண்டக்கடலை க்ரேவி
  10. Potato capsicum gravy - உருழைகிழங்கு கொடைமிளகாய் க்ரேவி
  11. Kongu Chenna Masala - கொங்குனாட்டு ஷென்னா மசாலா
  12. Brinjal Curry - எண்ணை கத்திரிக்காய்.
  13. Garlic Curry -பூண்டு குழம்பு
  14. Vegetables coconut Kurma - தேங்காபால் குருமா
  15. Creamy Spinach Curry - பாலாடை நிறைந்த பசலை கீரை குழம்பு
     

Fried Brinjal Curry - பொரித்த கத்திரிக்காய் கொழம்பு


Ingredients:
  • Brinjal 4
  • Onion 2
  • Tomato 2
  • Coconut 1/2 cup
  • Anise 1/2 tsp
  • Mustard 1/4 tsp
  • Jeera 1/4 tsp
  • Salt
  • Turmeric 1/2 tsp
  • Red Chilli powder 1 1/2 tsp
  • Corriander powder 1/2 tsp
  • Oil 2 tbl

Method:

  • Split brinjal by making 4 cuts.
  • Grind coconut and Anise to fine thick paste.
  • Heat fry pan with 1 tbl of oil.
  • Mix brinjal with salt, 1/4 tsp of turmeric and 1/2 tsp of red chilli powder.
  • Stir fry brinjal in oil till its well cooked.
  • Remove brinjal from flame.
  • Add 1tbl of oil and season with mustard and jeera.
  • Add onion and fry till golden brown.
  • Add turmeric, salt, corriander powder, red chilli powder and tomato.
  • Fry till it becomes thick gravy.
  • Add coconut paste and one cup of water.
  • Boil it for 7 minutes.
  • Add fried brinjal.
  • Boil in medium flame until oil get collected on top.