Sep 27, 2013

Fenugreek Chicken Curry - வெந்தய கீரை கோழி கரி


Ingredients / தேவையான பொருட்கள் :
  1. Chicken / கோழி  500gm
  2. Fenugreek Leaves 1 cup or Dried leaves 3 tbs / வெந்தய கீரை
  3. Bay leaves / பிரியானி இலை 3 
  4. Mustard seeds / கடுகு 1/2 tsp
  5. Cumin Seeds / சீரகம் 1 ts
  6. Chilli powder / மிளகாய் தூள் 1/2 tbs
  7. Turmeric powder / மஞ்சள் தூள்1/2 tsp
  8. Coriander powder / தனியா தூள் 1 tbs
  9. Cumin powder / சீரக தூள்1/2 tsp
  10. Garam Masala powder 1/2 tbs / கரம் மசாலா தூள்
  11. Green chillies / பச்சமிளகாய் 4
  12. Onion / வெங்காயம் 2 
  13. Tomato / தக்காளி 2 
  14. Ginger garlic paste / இஞ்சி பூண்டு விழுது1 tbsp
  15. Oil / எண்ணெய் 2 tbsp
  16. Curry leaves / கருவேப்பிள்ளை 6
  17. Salt / உப்பு
 Method /செய்முறை :
  1. Clean and cut the chicken into small medium pieces.
  2. Wash the Fenugreek leaves and drain the excess water and keep aside.Dry Fenugreek leaves can also be used.
  3. Finely Chop the onion and tomatoes. Slit the green chillies.
  4. Heat the Saucepan with 2 tbs of oil.When the oil is hot add the seasoning ingredients 7& 8 when the seeds splitter add the curry leaves and Bay leaf.
  5. Add the finely chopped onion and add the salt and cover the pan and let the onion sweat and fry till it becomes translucent.
  6. Add the green chillies and the Ginger Garlic paste and fry till the raw smell leaves.
  7. Then add the coriander powder,turmeric powder,cumin powder & chilli powder  and fry on medium flame so the masala powder doesn't get burned.
  8. Add the chopped tomato and cook covered for 2 mins on medium flame.
  9. The tomato will become soft and will be well mixed with the onion and all the spices and would come to a thick gravy consistency.This is one of the main part of the preparation.
  10. Now add the chicken pieces and mix well so all the pieces are well coated with the spices.
  11. Add the garam masala powder on top of chicken and mix well.
  12. If required add 1/2 cup of water and cook covered on medium flame for 10 -15 mins.
  13. Remove the lid and add the Fenugreek leaves. If you are using the dried fenugreek leaves take them in your hand and crush it and spread it on the gravy.
  14. Cover the pan with the lid and cook for another 2 mins. Before removing the pan from flame make sure the chicken is well cooked.
  15. Once the oil collects on top remove the pan from the flame and garnish with chopped coriander leaves.
Yummy Fenugreek chicken curry is ready.Enjoy with hot rice or chapathi or parata.

1 comment:

திண்டுக்கல் தனபாலன் said...

வணக்கம்...

வலைச்சரம் மூலம் உங்கள் தளத்திற்கு வருகை… தொடர்கிறேன்... இந்த வார வலைச்சர ஆசிரியருக்கு நன்றி...

உங்களின் தளம் வலைச்சரத்தில் அறிமுகப்படுத்தி உள்ளது... வாழ்த்துக்கள்...

மேலும் விவரங்களுக்கு இங்கே (http://blogintamil.blogspot.in/2014/01/blog-post_14.html) சென்று பார்க்கவும்... நன்றி...